Zoeken

Gabonese president Ali Bongo verlaat Marokko definitief

23 maart 2019 - 14:20 - Wereld

©

Deze keer is het definitief. Ali Bongo, president van Gabon, vertrekt zaterdag terug naar zijn land na maanden in Marokko te hebben doorgebracht om van een beroerte te herstellen.

In een verklaring bericht de woordvoerder van de president dat Ali Bongo Ondimba zaterdag definitief naar Gabon zal terugkeren en zich erop verheugt zijn landgenoten terug te zien.

Koning Mohammed VI wordt hartelijk bedankt voor zijn gastvrijheid en zijn steun tijdens het verblijf van Ali Bongo in Marokko.

Het staatshoofd was in november vorig jaar in Rabat aangekomen na ruim een maand in een ziekenhuis in Riyad te hebben doorgebracht als gevolg van een beroerte. Hij bezocht sindsdien twee keer Gabon voor een kort verblijf.

Koning Mohammed VI had tijdens een vakantie in Ekwata zijn best gedaan "om de gemoederen te bedaren" tijdens een periode van politiek onrust in Gabon. Hij had toen meerdere Gabonese verantwoordelijken ontmoet waaronder de eerste minister Emmanuel Issoze Ngondet en de voorzitster van het Constitutioneel Hof Marie Madeleine Mborantsuo.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team