Zoeken

Koning Felipe VI en Koningin Letizia van Spanje in Sebta en Melilla verwacht

7 juli 2020 - 16:40 - Wereld

©

Koning Felipe VI en Koningin Letizia van Spanje zullen volgens berichten in de media, zeer binnenkort Sebta en Melilla in het noorden van Marokko bezoeken.

Persagentschap EFE ontkent de informatie en bericht dat er geen bezoek van Koning Felipe VI en zijn vrouw aan de twee enclaves gepland staat.

Het communicatiebureau van het Zarzuelapaleis stelt echter dat het koningskoppel in de komende maanden "alle autonome gemeenschappen" zal bezoeken, inclusief Sebta en Melilla.

Journalist Ignacio Cembrero publiceerde donderdag ook een artikel in El Confidencial waarin hij stelt van overheidsbronnen te hebben vernomen dat Felipe VI en Letizia de twee enclaves zullen bezoeken "als onderdeel van hun postpandemische tour, bedoeld om de Spaanse samenleving te bedanken voor haar bekwaamheid om een ​​pandemie te bestrijden die bijna 28.500 mensen in het hele land heeft gedood".

Marokko heeft niet gereageerd op de berichten maar een bezoek van de Spaanse Koning en Koningin aan de enclaves zal ongetwijfeld als een provocatie worden beschouwd en tot nieuwe spanningen tussen de twee buurlanden leiden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team