Zoeken

Spanje: goed nieuws voor Marokkaanse homo’s

2 augustus 2020 - 14:40 - Wereld

©

Het Spaanse hooggerechtshof heeft woensdag toestemming gegeven aan migranten die een asielverzoek in Sebta of Melilla hebben ingediend, om zich vrij te verplaatsen in heel Spanje.

Kifkif, Marokkaanse vereniging voor homoseksuelen, heeft als gevolg daarvan eind deze week de "onmiddellijke" transfer gevraagd van de 120 homoseksuele Marokkanen die een asielverzoek in één van de enclaves hebben ingediend.

Voor de organisatie is het "een historisch besluit vol hoop voor de toekomst en de bescherming van homoseksuele in Spanje". Dankzij dit besluit zullen asielzoekers in Sebta en Melilla dezelfde rechten hebben als alle andere asielzoekers in het Europees land.

"Dit besluit volgt op een jarenlange strijd van sociale organisaties tegen het reisverbod van asielzoekers, waardoor hun bewegingsvrijheid niet werd gerespecteerd.", zegt Samir Bargach, voorzitter van Kifkif.

Homoseksuele asielzoekers die zich in Sebta en Melilla bevinden, werden tot nu toe systematisch naar de CETI vluchtelingencentra gestuurd, waar ze geïsoleerd leven en het slachtoffer zijn van vervolging en mishandeling door andere bewoners van de centra.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team