Zoeken

Zwitserland: boete voor moslimleerlingen die niet in kerk willen zingen

20 januari 2018 - 11:00 - Wereld

©

Een moslim is in Zwitserland tot een boete van 500 Zwitserse frank (4800 dirham) veroordeeld omdat hij weigerde dat zijn zonen katholieke kerstliedjes meezongen in een kerk.

Volgens 20 Minutes vindt de vader het geen probleem dat zijn kinderen met hun school meegaan naar de kerk of op schooluitstappen, wat hij "zelf ook als kind deed". Hij accepteerde echter niet dat de school zijn kinderen dwong om katholieke kerstliedjes mee te zingen in een kerk.

De prefectuur besloot hem daarvoor een boete van 500 frank op te legen, een beslissing waartegen de vader bezwaar maakte, zich baserend op een artikel van de grondwet waarin het verboden is om iemand te dwingen "een religieuze daad te verrichten of een religieuze leer te volgen". Hij bracht de zaak voor de rechtbank.

De schoolwet verplicht instellingen om de vrijheid van geloof te verdedigen en de minderheden te respecteren. De rechter weigerde echter een oordeel te vellen en achtte zichzelf daarvoor onbevoegd.

"De vader heeft waarschijnlijk een beroep gedaan op de verkeerde instantie. Of de rechter vertrouwt het dossier aan een andere instantie, maar het lijkt erop dat hij dat niet van plan is, of de zaak is gesloten. De vader zal dan moeten betalen", zegt een advocate over de zaak.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team