Zoeken

Kasterlee Trail om goede doelen in Marokko te steunen

28 februari 2022 - 15:00 - Wereld

©

Tijdens het laatste weekend van maart kunnen sportievelingen voor de tweede maal deelnemen aan de Kasterlee Trail. De Belgische vzw Run To Start investeert de opbrengst van het evenement integraal in projecten in het zuiden van Marokko, om onderwijsprojecten en duurzame landbouw te stimuleren.

De eerste editie van de Kasterlee Trail in 2021 was een groot succes. Daarom organiseert de vzw Run to Start, samen met de studenten Communicatiemanagement van de AP Hogeschool, een nieuwe editie op zaterdag 26 maart en zondag 27 maart. Lopers en wandelaars kunnen op die dagen de bosrijke omgeving in Kasterlee al lopend of wandelend verkennen en tegelijkertijd goede doelen in het zuiden van Marokko steunen.

Lees ook: Schiedamse Aya bouwt waterput in naam van Rayan

"Om nog meer deelnemers aan te spreken, voegen we enkele nieuwe afstanden toe aan de trail", zegt Gregory Vetters van de Kasterlee Trail in Het Nieuwsblad. De deelnemers hebben de keuze uit afstanden gaande van 5 tot 42 kilometer. De start en aankomst van de trail bevinden zich aan Technofit op de Geelsebaan in Kasterlee.

Op zaterdag 26 maart tussen 14u en 17u biedt de Kidstrail ook een aparte sportieve uitdaging voor kinderen op de Kabouterberg in Kasterlee. "Op deze manier beleven de kleinsten ook een sportief avontuur. De Kidstrail is toegankelijk voor kinderen uit de basisschool", zegt Gregory Vetters. "Samen met mascotte Drommie de dromedaris lopen ze 1,5 km over de Kabouterberg."

Lees ook: Isaac, Marokkaanse kapper die hoop geeft aan daklozen in Malaga

De organisatoren van Run to Start namen deel aan een trail van 200 km in de Marokkaanse Sahara, toen ze een stadje ontdekten op vijftig kilometer van Zagora. Ze maakten er kennis met de plaatselijke bevolking, onder meer met de kinderen van de Boutyouss-school en hun ouders. Ze zamelen sinds vorig jaar geld in, om verschillende goede doelen in die streek te steunen, gaande van duurzame landbouwprojecten tot het aanbieden van kwaliteitsvol onderwijs.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team