Zoeken

Karim uit Nederland is een held in Marokko

26 oktober 2020 - 18:50 - Marokkanen in het buitenland

©

De Utrechtse Marokkaan Karim Boulidam (33) rijdt samen met zijn vriend dwars door Marokko heen om elke dag een 150-tal schooltassen uit te delen aan kinderen.

Karim begon eerder met deze actie in het dorp waar hij samen met zijn familie op vakantie was. Karim haalt de motivatie voor het project grotendeels uit zijn ervaring. Zijn ouders zijn uit Marokko gevlucht vanwege armoede en hij zegt nooit te zullen vergeten waar hij vandaan komt. Een ander deel van zijn verleden zorgt er ook voor dat Karim zich wil investeren voor anderen. In zijn jeugd zat hij namelijk bijna vier jaar vast, sindsdien wil hij iets graag terug doen voor de gemeenschap.

Het AD schrijft dat de twee vrienden dwars door Marokko trekken in een Jeep volgeladen met schooltassen. "We maken die kinderen zeer blij, ontlasten de ouders en helpen de lokale economie een handje," zegt Boulidam. Hij besteedt ongeveer 18 euro per schooltas in lokale winkels en ondersteunt daarom met zijn actie niet alleen ouders en kinderen, maar ook de lokale economie die zwaar wordt getroffen door de coronacrisis en het wegblijven van Marokkanen uit het buitenland.

De reis brengt hen over vaak onverharde wegen in Marokko, vanuit Al Hoceima gaat hun reis richting het Atlasgebergte. Ze stoppen regelmatig onderweg op plekken waar ze kinderen hopen blij te maken met een gevulde schooltas. Ondertussen houdt Karim via een mobieltje het thuisfront op de hoogte, bedankt hij donoren en roept hij zijn volgers op om ook een duit in het zakje te doen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team