Zoeken

Karel De Grote Hogeschool start onderzoek naar racistische cartoon (foto)

9 december 2020 - 14:20 - Wereld

©

Op sociale media circuleert momenteel een racistische cartoon die gebruikt werd tijdens een les van het vak Staatsrecht aan de Karel De Grote Hogeschool in Antwerpen. Het gaat om een online les van 26 oktober met het thema ’Rechten en vrijheden’, waarin veel beeldmateriaal gebruikt werd. De hogeschool start een onderzoek hiernaar.

Het Laatste Nieuws schrijft dat er bij studenten Rechtspraktijk van de Karel De Grote Hogeschool commotie ontstaan is rond een racistische cartoon die een docent van het vak Staatsrecht in zijn les gebruikte. De docent gebruikte daarbij een cartoon van ‘t Scheldt, waarop de ’islamlogica’ wordt uitgelegd: "Wel beledigd door cartoons en kritiek, maar niet beledigd door onthoofding en verkrachting," staat erop te lezen.

Dat is voor veel studenten een brug te ver. "Een school is een warme plaats voor iedereen in onze samenleving. Ongeacht je huidskleur, religie of politieke voorkeur, niet? Geen woorden meer, ik ben oprecht in schok. Racisme doet pijn. Hoe zullen we ons nog thuis voelen op KDG? Niet mijn school, niet mijn KDG", klinkt het bij één van de studenten op Facebook.

De Karel De Grote Hogeschool zegt de zaak te onderzoeken en distantieert zich van de inhoud van de cartoon. Ze laten op Twitter weten dat ze de docent hebben gesproken. Dinsdag waren er ook gesprekken met de betrokken studenten. Ze herhalen expliciet dat KdG zich distantieert van de inhoud van deze cartoon en openstaat voor alle levensbeschouwingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team