Zoeken

Schrijver Fouad Laroui verdacht van seksuele intimidatie op universiteit Amsterdam

21 december 2020 - 16:20 - Wereld

©

De Universiteit van Amsterdam heeft docent Fouad Laroui van de opleiding Franse taal en cultuur op non-actief gezet, schrijft leDesk. Laaroui is een Marokkaanse schrijver en ook lid van de Marokkaanse Bijzondere Commissie voor een nieuw Ontwikkelingsmodel (CSMD). Hij werd eerder op de vingers getikt vanwege grensoverschrijdend gedrag richting één van zijn studenten. Nu doen meer studenten hun verhaal.

NRC meldt dat er tegen de docent een officiële klacht is ingediend in 2017. Die klacht is begin 2018 gedeeltelijk gegrond verklaard. De leraar had een studente bij hem thuis uitgenodigd en meerdere keren haar hand vastgepakt en ’ongecontroleerde geluiden’ gemaakt.

De docent verdedigde zichzelf door te zeggen dat het initiatief voor de afspraak niet bij hem lag. Hij was destijds depressief, lusteloos en kampte met zelfmoordneigingen. De geluiden die hij maakte, komen door een bijzondere vorm van Gilles de la Tourette vanwege zijn medicijngebruik. Hij ontkende een seksuele intentie te hebben gehad, maar geeft toe dat bepaalde gedragingen ongepast waren.

De decaan van de faculteit Geesteswetenschappen, Fred Weerman, werd na de gegrond verklaarde klacht eerder dit jaar opgedragen na te gaan of nader onderzoek naar de docent mogelijk was, omdat er meer meldingen waren over hem. Volgens NRC heeft dit onderzoek nooit plaatsgevonden.

NRC sprak ook met meerdere (oud-)studenten en betrokkenen die vertellen dat Fouad Laroui bekend stond als een flirt, die zijn studenten mee uit vroeg of bij hem thuis uitnodigde en sommige van hen aanraakte.

De UvA heeft hem naar eigen zeggen op non-actief gezet, omdat er ’enkele recente vertrouwelijke signalen’ binnen zijn gekomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team