Zoeken

Jongeren Utrecht en Casablanca maken videoclip over vrijheid

7 mei 2014 - 18:30 - Cultuur

©

Van & Voor Jongeren en Jongeren Cultuurhuis Kanaleneiland organiseren samen een internationale muzikale uitwisseling, genaamd: Music Unites. Jongeren uit Utrecht en Casablanca lanceren collectief een track waarbij het thema ‘Vrijheid’ leidend is. Tijdens het Bevrijdingsfestival Utrecht hebben de jongeren het resultaat gepresenteerd door een optreden en lancering van een videoclip voor een publiek van meer dan 10.000 bezoekers.

De jongeren Chaabi Hor (Casablanca), Di Faatje en Guerrilias (Utrecht) hebben drie maanden lang workshops gevolgd ter voorbereiding op de clipopname. Tijdens deze periode hebben ze muziekteksten geschreven op dezelfde beat en hebben zij een storyboard van de bijbehorende clip gemaakt.

De uitwisseling tussen de jongeren heeft online plaatsgevonden, er zijn geen jongeren afgereisd naar Marokko en vice versa. De clip is opgenomen in zowel Casablanca als Utrecht, waarna de verschillende delen zijn gemonteerd tot één videoclip.

De première van deze internationale clip vond plaats op het hoofdpodium tijdens het Bevrijdingsfestival Utrecht in Park Transwijk.

Persbericht Van en Voor Jongeren

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team