Zoeken

Onderzoek: 60% jongeren in Midden-Oosten zijn "stille atheïsten"

15 juli 2023 - 09:08 - Wereld

©

Volgens Ahmed Abbadi, secretaris-generaal van de Rabita Mohammadia van Ulema, zou 60% van de jongeren die in het Midden-Oosten wonen "stille atheïsten" zijn. Dit onthullende statement deed hij tijdens een conferentie georganiseerd door de Academie van het Koninkrijk Marokko op woensdag.

Abbadi uitte kritiek op wat hij de "religieuze story" noemt, dat zich beperkt tot het maken van onderscheid tussen "wat is toegestaan en wat niet, wat zou moeten zijn en wat niet, wat in overeenstemming is met principes en wat deze tegenspreekt". Volgens deze Marokkaanse geleerde zou er meer nadruk gelegd moeten worden op de pedagogie en moet "de prioriteit worden gegeven aan de barmhartigheid die de hemelse boodschappen vergezelt, in plaats van mensen te bedreigen met eeuwige kwellingen", aangezien religie in wezen een "bron van rust en vrede van de ziel" is.

Lees ook: Brussel: moslimjeugd definieert zich eerst door geloof

De geleerde sprak tevens zijn afkeuring uit over predikers die sociale media gebruiken om te verschijnen in "een roes", en die "vreemde tendensen" verspreiden om de houding van internetgebruikers te beïnvloeden.

Lees ook: Helft Europese moslims open voor huwelijk met partner met ander geloof

In dit verband onthulde Abbadi de resultaten van een studie van de Universiteit Al Akhawayn in Ifrane, over hoe lang het duurt om nieuwe trends op sociale media te creëeren. Volgens deze studie heeft een trend slechts 2 tot 3 weken nodig om zich te vestigen, terwijl dit voorheen tussen 6 maanden en 3 jaar was.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team