Zoeken

Jonge Marokkanen mogen deze zomer niet naar Tunesië

18 juli 2015 - 15:47 - Marokko

©

Op verzoek van de Tunesische autoriteiten heeft Marokko deze zomer alle reizen van jonge Marokkanen naar Tunesië geannuleerd. Het besluit volgt op de recente aanslagen in het land

In een verklaring laat het Marokkaanse ministerie van Jeugd en Sport weten dat werd besloten om alle reizen naar Tunesië te annuleren vanwege de reeks dodelijke aanslagen in het land. Om deze reizen te vervangen organiseert het ministerie meerdere uitstappen en activiteiten in Marokko en in een aantal andere landen onder het thema "Marokkaanse jongeren, ontdek de wereld".

Begin juli had Tunesië volgens lokale media aan Tunesiërs onder 35 verboden om naar Marokko en meerdere andere landen te reizen. De informatie werd echter niet officieel bevestigd.

De Tunesische president Beji Caid el Sebsi heeft deze week de noodtoestand uitgeroepen voor 30 dagen. Het land was enkele weken terug het slachtoffer van twee terreuraanslagen gericht op toeristen. Bij een eerste aanslag op het Bardo Museum op 18 maart kwamen 24 mensen om. Eind juli kwamen nog eens 38 mensen - voornamelijk Britse toeristen - om bij een aanslag in Sousse.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team