Zoeken

Japan komt met mobiele moskee (video)

26 juli 2018 - 19:00 - Wereld

©

In aanloop van de Olympische Spelen die in 2020 in Tokio zullen plaatsvinden, heeft een Japans bedrijf een mobiele moskee ontwikkeld om moslims een gebedsplek te geven tijdens het sportevenement.

De blauw en witte "moskee-vrachtwagen" van 25 ton kan tot 50 mensen verwelkomen en heeft zelfs een ruimte voor de rituele wassing. Het doel van de mobiele moskee is de moslim bezoekers tijdens de Olympische Spelen op alle locaties van de competitie te kunnen verwelkomen.

"Als een open en gastvrij land willen we het idee van omotenashi (Japanse gastvrijheid) delen met moslims," verklaarde Yasuharu Inoue, CEO van het bedrijf dat de mobiele moskee ontwikkelde.

De moskee zal ook voor het Wereldkampioenschap rugby in 2019 en op de wereldkampioenschappen zwemmen in 2021 worden gebruikt. Beide evenementen vinden in Japan plaats.

Meerdere mobiele moskeeën zijn nog in de maak. Het aantal toeristen afkomstig uit islamitische landen is in de afgelopen jaren sterk gestegen in Japan, waar slechts tussen 100.000 en 200.000 moslims wonen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team