Zoeken

Jamel Leulmi doodde vrouwen voor levensverzekeringen

27 juli 2022 - 19:20 - Cultuur

©

De Frans-Marokkaanse Jamel Leulmi is in Frankrijk in hoger beroep veroordeeld tot 30 jaar gevangenisstraf wegens moord, poging tot moord en fraude. Hij werd beschuldigd van moord op zijn partners om levensverzekeringen te krijgen. Het verhaal van de man die ook wel de "Zwarte Weduwnaar", de "Blauwbaard van Essonne" of de "Seriemoordenaar" werd genoemd.

Kathlyn Vasseur en Julie Derouette, twee ex-vrouwen, Karine, de minnares, en Céline, de partner. Al deze vrouwen hadden een verleden met Jamel Leulmi. Hij wordt beschreven als een "verleider, gladde prater, hebzuchtig en manipulatief". Hij was leraar civiele techniek aan een technische hogeschool en heeft zich omgeschoold tot ondernemer. Hij liet zijn eerste drie vrouwen verschillende levensverzekeringspolissen ondertekenen, waarvoor hij naar verluidt meer dan 10 miljoen euro incasseerde. Na drie maanden huwelijk, vermoordde hij zijn eerste vrouw, Kathlyn Vasseur. De 26-jarige vrouw, die als consulente voor het Franse agentschap Pôle Emploi werkte, is in januari 2007 bij een verkeersongeval om het leven gekomen. Het ongeluk gebeurde in Frankrijk. Een automobilist zou Kathlyn in een greppel hebben gereden.

Lees ook: Levenslang voor Marokkaanse seriemoordenaar in Italië

Het tweede slachtoffer op de lijst was Julie Derouette. Ze werd verschillende keren van achter aangereden terwijl ze met de Frans-Marokkaan in twee verschillende auto’s Marokko verliet. Kort voor het incident had zij haar man bij een rotonde uit het oog verloren. "Zij was het slachtoffer van een verkeersongeval en werd vervolgens in elkaar geslagen door verschillende aanvallers die haar voor dood achterlieten in de woestijn", meldt Le Dauphiné Libéré. Julie overleefde en kon na intensieve revalidatie herstellen.

Lees ook: Marokkaanse seriemoordenaar die eigen familie uitmoordde krijgt doodstraf

Het gebrek aan medeleven met zijn vriendin, omdat hij haar tijdens haar herstel nauwelijks had bezocht, leidde tot verdenkingen. Deze vermoedens werden bevestigd toen de contracten bij een inbraak in haar huis werden gestolen, hoewel "geen kostbaarheden werden meegenomen". Kort daarna diende ze een klacht in bij de gendarmerie. Speurders stelden een onderzoek in, dat resultaten opleverde. Jamel Leulmi werd in 2010 gearresteerd en vervolgens berecht en veroordeeld voor moord, poging tot moord en fraude door de rechtbank van Essonne. In 2014 werd de 30-jarige veroordeeld tot 30 jaar gevangenisstraf. Deze veroordeling werd twee jaar later in de beroepsprocedure in Parijs bevestigd. Jamel heeft altijd volgehouden onschuldig te zijn en beweert vaak het slachtoffer te zijn van tragische gebeurtenissen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team