Zoeken

Jamel Debbouze in rouw om verlies vader

17 maart 2021 - 12:10 - Cultuur

©

Ahmed Touzani, de vader van de Frans-Marokkaanse komiek Jamel Debbouze, is op zondag 14 maart in een kliniek in Marrakech overleden aan de gevolgen van een "razendsnelle ziekte". Hij was 71 jaar oud.

Ahmed Touzani was opgenomen in een kliniek in Marrakech als gevolg van een "acute ziekte". Zijn gezondheid verbeterde niet tot hij afgelopen zondag overleed. Dezelfde dag nog werd het begrafenisgebed (salaat al djanaza) gehouden in de Koutoubia moskee in aanwezigheid van Jamel Debbouze en zijn familie. Vervolgens gingen zij naar een begraafplaats in de okerkleurige stad, waar de begrafenis van Ahmed Touzani plaatsvond.

Ahmed Touzani was te zien in documentaires over zijn zoon, zoals ‘Jamel en vrai’. "Hij hield van ons op zijn eigen manier, mijn vader is net als Jezus in een stal geboren, met stro en geiten om zich heen, dus er is onvermijdelijk een hele wereld die ons scheidt. Hij deed wat hij kon, hij was ontheemd van zijn vaderland, zijn vrienden en familie. Hij heeft een offer gebracht dat ik niet zou hebben gebracht voor mijn dierbaren...", zei Jamel Debbouze in november 2018 in het programma "Sept à Huit" op de Franse zender TF1.

Ahmed Touzani werkte bij de Parijse vervoermaatschappij RATP. Hij werd om "administratieve redenen" gedwongen om zijn familienaam bij de burgerlijke stand te veranderen. Vandaar de naam Debbouze. Dat is eigenlijk de meisjesnaam van de moeder van Jamel Debbouze, Fatima. De overledene laat vijf kinderen achter.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team