Zoeken

Jamal, huurmoordenaar ingehuurd om drugsbaronnen te vermoorden

14 december 2019 - 13:10 - Wereld

©

Afrekeningen zijn dagelijks kost in het drugsmilieu in Europa. Meestal worden de liquidaties door huurmoordenaars gepleegd in ruil voor grote sommen geld.

Na België en Nederland wordt ook Spanje steeds meer geteisterd door afrekeningen tussen drugsmaffia’s. In de afgelopen vijf jaar leidde het strengere optreden van de autoriteiten in België en Nederland tot een verplaatsing van de drugscriminaliteit naar Spanje.

In Marbella in het zuiden van Spanje werden sinds september al zes mensen vermoord vanwege hun banden met drugsorganisaties in Europa. De slachtoffers zijn een Bulgaar, een Brit, een Fransman, een Marokkaan en twee Spanjaarden.

Een Spaanse krant deed onderzoek naar de moorden en zocht contact met een huurmoordenaar. Het blad stelt op die manier Jamal (valse naam), een Franse man van Marokkaanse afkomst, te hebben ontmoet.

Jamal zou tien jaar geleden voor het eerst tegen betaling een moord hebben gepleegd. De man is lid van een drugsorganisatie en verzorgt de transfer van goederen en geld. Hij houdt ook andere drugsorganisaties in het oog.

De huurmoordenaar zou bij liquidaties meestal alleen werken en tussen 15.000 en 60.000 euro per moord ontvangen, naargelang de risico’s en de moeilijkheid van zijn missie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team