Zoeken

Italië: vrouw en zoon bedreigd omdat ze Marokkaans zijn

2 juni 2019 - 12:40 - Wereld

©

In het Italiaanse Turijn zijn een Marokkaanse vrouw en haar zoontje van 6 jaar ernstig bedreigd door een Italiaans koppel. De daders werden veroordeeld voor "vervolging verergerd door rassenhaat".

Repubblica stelt dat de slachtoffers in een klein appartement boven de daders van 54 en 59 jaar woonden. Ze werden mishandeld en regelmatig met de dood bedreigd. De 27-jarige vrouw werd onder meer een "stinkende Marokkaanse" genoemd. Ook uitten de daders bedreigingen zoals "We komen naar boven om een gat in jullie hoofd te maken".

De verdachten werden voor deze feiten tot 6 maanden gevangenisstraf en een boete van 150 euro veroordeeld.

Volgens de advocaat van de verdachten gaat het enkel om een uit de hand gelopen burenruzie waarbij zijn cliënten "iets te ver gingen in hun uitspraken" en niet om een racistische misdaad.

Het slachtoffer en haar zoontje wensen nu enkel nog in vrede te leven. "De slachtoffers hopen nu dat de beledigingen en bedreigingen stoppen. De vrouw en het kind waren heel bang. Zware straffen werden uitgesproken voor deze ernstige incidenten.", verklaarde hun advocaat, Denise Monica Sasso.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team