Zoeken

Marokkaanse daklozen in Italië vinden Paus Franciscus woordbreker

15 juni 2014 - 18:39 - Wereld

©

In Italië zijn 120 daklozen, waaronder meerdere Marokkanen, kwaad op de Paus. Franciscus beloofde onlangs dat de kerk voor armere bevolkingsgroepen ging zorgen. Toen ze hulp vroegen bij de lievelingskerk van de Paus werden ze echter gewoon weggestuurd.

De daklozen komen behalve uit Marokko, ook uit Algerije, Bangladesh, Oekraïne, Roemenië en Zuid-Amerika. Enkelen zijn zelfs Italiaan. De meesten hadden vroeger een normaal leven maar belandden op straat na hun baan te hebben verloren schrijft Independent.

Het groepje verblijft momenteel nabij de basiliek van Santa Maria Maggiore. Het gebouw uit de 5e eeuw is zeer geliefd door Paus, omdat hij er de dag voor zijn benoeming tot Paus had gebeden.

De daklozen, waaronder vrouwen en jonge kinderen, verblijven er sinds een tiental dagen. Ze woonden een tijdje in een verlaten gebouw in Torre Spaccata maar werden door de politie weggejaagd.

Eten doen ze op een parkeerplaats nabij de basiliek, waar alle hulp hen wordt geweigerd. Ze kregen zelfs geen eten of water. De kerk heeft twee openbare wc’s waarvan de 120 daklozen gebruik maken.

Vader Angelo, bewaker van de basiliek, verklaarde zelfs aan Italiaanse media: "We beginnen de druk van hun aanwezigheid te voelen. Het is hier een gebedsplaats dat elke nacht wordt omgezet in een slaapzaal".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team