Zoeken

Ontevreden Marokkanen naaien mond dicht in Italië

28 december 2013 - 17:59 - Wereld

©

Vijf Marokkanen en vier Tunesiërs zonder papieren, hebben enkele dagen geleden hun monden dichtgenaaid uit protest tegen hun levensomstandigheden. Allen worden vastgehouden in een immigratiecentrum in Rome, Italië.

Volgens Italiaanse media eindigden de illegale immigranten hun actie op donderdag. Een medisch team werd erbij gehaald om de stiksels te verwijderen. De Italiaanse autoriteiten beloofden om de situatie na de feestdagen te onderzoeken. Een hervorming van de immigratiewetgeving wordt ook besproken.

Een aantal Noord-Afrikaanse illegalen uit het migrantencentrum hebben zelfs een brief aan Paus Franciscus geschreven, waarin ze hem uitnodigen om een kijkje naar hun detentieomstandigheden te komen nemen.

In 2013 kwamen ruim 30.000 illegale migranten in Italië aan. Velen van hen worden tot 18 maanden lang vastgehouden in immigratiecentra, waar de levensomstandigheden als onmenselijk worden beschouwd.

Khalid Chaouki, Italiaanse Kamerlid van Marokkaanse afkomst, had kortgeleden deelgenomen aan een protestactie in een migrantencentrum op het eiland Lampedusa, in Zuid-Italië.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team