Zoeken

Italië: international Antonio Candreva schiet Marokkaans meisje te hulp

13 april 2019 - 16:30 - Wereld

©

De Italiaanse voetballer Antonio Candreva heeft positief verrast in zijn land door een Marokkaans schoolmeisje die het slachtoffer was van discriminatie te helpen.

Het kind woont in Minerbe waar de burgemeester Andrea Girardi van de extreemrechtse partij Lega Nord een omstreden maatregel heeft ingevoerd.

Volgens de nieuwe regels mogen scholen in de stad enkel "lichte maaltijden" serveren aan kinderen van migranten die de kantinekosten niet betalen. De maatregel wordt sterk bekritiseerd in het land en door de oppositie.

La Repubblica meldt dat een Marokkaans meisje door deze discriminerende maatregel in tranen uitbarstte toen haar vriendjes allemaal een bord spaghetti kregen en zij enkele zoute koekjes met een beetje tonijn als middagmaal.

Het incident werd door lokale media naar buiten gebracht en zorgde voor veel ophef in het land. De Italiaanse international Antonio Candreva besloot in te grijpen. Hij belde het gemeentehuis van Minerbe en liet weten dat hij de kantinekosten van het Marokkaans meisje wilde betalen. Hij zou het geld direct aan haar school overmaken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team