Zoeken

Aangifte tegen Ahmed Marcouch om kritiek op ISIS-uitspraken Abdoe Khoulani

24 juni 2014 - 15:08 - Wereld

©

De Amsterdamse Stichting Islamitisch Onderwijs (SIO) heeft aangifte gedaan tegen Ahmed Marcouch. De PvdA-Kamerlid wordt van smaad en laster beschuldigd vanwege kritiek op uitspraken van Abdoe Khoulani over de beweging ’Islamitische Staat van Irak en Syrië’ (ISIS).

Vorige week reageerde Marcouch fel op een uitspraak van SIO-secretaris en raadslid van de Haagse islamitische Partij van de Eenheid, Abdoe Khoulani, wat bij het SIO-bestuur niet in de smaak viel volgens Trouw.

Abdoe Khoulani schreef vorige week op Facebook "Leve ISIS en inshaa Allah op naar Bagdad om dat schorem aldaar aan te pakken".

Als antwoord schreef Ahmed Marcouch: "Wij mogen geen kinderen toevertrouwen aan mensen die het wrede ISIS bejubelen en jongeren oproepen naar Bagdad te gaan om geweld te plegen".

">23 Juin2014

De uitspraken van Marcouch hebben betrekking tot een project van Khoulani om een middelbare school in Amsterdam te openen. Khoulani vertelde begin dit jaar dat het papierwerk in orde was en dat enkel nog een locatie moest worden gevonden. Marcouch vraagt aan de staatssecretaris van Onderwijs in te grijpen om dit te voorkomen.

Het Openbaar Ministerie in Den Haag onderzoekt of de uitspraken van Abdoe Khoulani strafbaar zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team