Zoeken

Iran weigert voetbalwedstrijd tegen Marokko

11 augustus 2022 - 11:00 - Sport

©

Tijdens de Islamitische Solidariteitsspelen in Konya heeft zich een ongewoon voorval voorgedaan. Het Iraanse team weigerde tegen het Marokkaanse team te spelen.

Aan het voetbaltoernooi in het kader van de Islamitische Solidariteitsspelen in Konya nemen acht teams deel, in twee groepen. Marokko zit in groep B, samen met Saoedi-Arabië, Iran en titelverdediger Azerbeidzjan. Groep A bestaat uit Algerije, Senegal, Kameroen en gastland Turkije.

Lees ook: Ayatollah Ali Khamenei haalt opnieuw uit naar Marokko

Maar het Iraanse team besloot tegen alle verwachtingen in om niet deel te nemen aan de wedstrijd tegen het Marokkaanse team. Het organisatiecomité van de Islamitische Spelen, die van 9 tot 18 augustus 2022 in Konya (Turkije) worden gehouden, besloot na deze weigering om de wedstrijd uit te stellen. De vraag is nu wat er aan de basis ligt van deze weigering en of er een verband is met de verbroken diplomatieke betrekkingen tussen Marokko en Iran.

Lees ook: Marokko en Iran in religieuze concurrentie in West-Afrika

In 2018 verbrak Rabat namelijk de banden met Teheran, nadat het koninkrijk vernam dat Iran wapens leverde aan het Polisario en hen ook van training voorzag via de Libanese Hezbollah, terwijl de Sahara-kwestie voor Marokko een niet-onderhandelbaar onderwerp is. Sindsdien zijn de betrekkingen tussen de twee landen gespannen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team