Zoeken

Iran probeert publieke opinie in Marokko te manipuleren

3 februari 2019 - 11:00 - Marokko

©

Marokko is een van de doelwitten van de Iraanse autoriteiten die via Facebook-pagina’s in het Arabisch de opinie van Marokkanen over politieke en sociale kwesties proberen te manipuleren.

De handelingen van Iran werden eerder deze week door Facebook zelf bekend gemaakt. Volgens het medium zijn verschillende landen het doelwit van Iraanse propaganda. Naast Marokko, behoren ook Afghanistan, Albanië, Algerije, Bahrein, Egypte, Frankrijk, Duitsland, India, Indonesië, Iran, Irak, Israël, Libië, Mexico, Pakistan, Qatar, Saoedi-Arabië, Servië, Afrika Zuid, Spanje, Soedan, Syrië, Tunesië, Verenigde Staten en Jemen tot de landen waar Iran zijn invloed probeert te vergroten.

Facebook kondigde de verwijdering aan van 783 pagina’s, groepen en accounts die het officiële standpunt van Iran over gevoelige kwesties, inclusief het Israëlisch-Palestijnse conflict, verspreiden.

Sinds de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten en de verkiezing van Donald Trump heeft Facebook zijn teams versterkt om verdachte berichten of handelingen te verwijderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team