Zoeken

Parkeren in Casablanca: betaal niet meer dan 3 dirham!

9 juli 2019 - 19:02 - Marokko

©

Abdelaziz El Omari, burgemeester van Casablanca, heeft laten weten dat parkeerwachters in Casablanca maximaal 3 dirham betaald moeten worden voor het bewaken van een auto.

De burgemeester is zeer ontevreden met de onredelijke sommen die gevraagd worden om in de metropool te parkeren. Vorig jaar was al een vaste prijs besloten van 3 dirham voor auto’s, 2 dirham voor fietsen en bromfietsen, 5 dirham voor vrachtwagens en een verdubbeling van de prijs gedurende de nacht.

Maar van deze prijzen wordt nog steeds veel afgeweken. Meestal vragen parkeerwachters tussen 3 en 10 dirham per voertuig. In sommige gevallen stijgt de prijs zelfs tot 50 dirham! Wetenswaardig is dat parkeerwachters niet verantwoordelijk zijn voor diefstal of andere problemen in verband met het voertuig.

Op 4 juli dit jaar werd, om een einde te maken aan de oplichterij waarvan veel weggebruikers in de metropool het slachtoffer zijn, een legale prijs van 3 dirham ingevoerd. De politie van Casablanca zal erop toezien dat alle misbruiken bestraft worden.

De prijsregeling geldt niet voor ondergrondse parkeerplaatsen aangezien deze door privébedrijven uitgebaat worden. De prijzen zijn er ook veel hoger, meestal rond de 30 dirham per dag en tussen 400 tot 500 dirham voor een maandabonnement.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team