Zoeken

Interpol vormt Marokkaanse politie

25 oktober 2012 - 15:01 - Marokko

©

De Marokkaanse Directie van territoriale veiligheid heeft politieagenten naar Frankrijk gestuurd, om er te worden gevormd door Interpol tot de nieuwste technologieën in de strijd tegen het witwassen van geld uit criminele activiteiten. Marokko is onlangs een doellanden van witwasnetwerken geworden vanwege zijn geografische ligging.

Om veiligheidsdiensten over de wereld te ondersteunen, heeft Interpol twee afdelingen op voet gezet. De eerste is gespecialiseerd in de monitoring en observatie van witwasactiviteiten. De tweede is gewijd aan het verzamelen van gegevens, die dan ter beschikking worden gesteld van de deelnemende landen.

In haar laatste bulletin, waarschuwt Interpol voor de heropleving van witwasactiviteiten. Ook meldt het agentschap dat witwasnetwerken in verschillende landen tegelijk werken en worden gevormd door mensen boven alle verdenking.

Het begin oktober ontmantelde witwasnetwerk in Frankrijk en Zwitserland bevestigt het rapport van Interpol. Bij het netwerk, geleid door een Marokkaanse familie die voor verschillende generaties in de banksector werkte, zijn verschillende persoonlijkheden betrokken, waaronder een Franse Kamerlid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team