Zoeken

Internationale dadelbeurs opent deuren in Erfoud

26 oktober 2017 - 17:00 - Marokko

©

De internationale dadelbeurs "Sidattes" is vandaag begonnen in Erfoud, in de provincie Errachidia. Het evenement viert dit jaar haar achtste editie.

Tijdens de beurs zal de valorisatie van de dadelproductie in Marokko als toegevoegde waarde voor de oase-economie worden geanalyseerd. De dadelproductie in het koninkrijk vertegenwoordigt namelijk de helft van de inkomen van twee miljoen Marokkaanse landbouwers. De sector is bovendien goed voor ruim 12.000 banen.

Meer dan 75.000 bezoekers worden op de internationale beurs verwacht. Het evenement trekt al jaren zowel professionals als het groot publiek aan.

Tijdens de beurs zullen 250 exposanten uit een vijftiental landen hun producten tentoonstellen. Sidattes is in acht polen van de dadelindustrie verdeeld en spreidt zich uit over 40.000 m², waarvan 10.000 m² stands.

Bezoekers zullen kennis kunnen maken met de vier producerende regio’s in Marokko, met name Draa-Tafilalet, Oriental, Souss-Massaa en Guelmim oued Noun. Een deel van de beurs is gewijd aan agrarische uitrusting en landbouwmachines en een ander deel aan de cultuur en tradities van inwoners van Marokkaanse oases.

Het programma besteedt ook aandacht aan een aantal educatieve activiteiten, een carnaval, muzikale avonden, toerisme, workshops, diverse wedstrijden en een prijsuitreiking.

Sidattes brengt sinds 2010 alle operators uit de dadelindustrie samen. De internationale beurs draagt ​​bij tot de valorisatie van de sector en de ontwikkeling van het oase-ecosysteem.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team