Zoeken

Mohammed VI nodigt Chinese President in Marokko uit

19 november 2017 - 21:30 - Marokko

©

Minister Nasser Bourita van Buitenlandse zaken en Internationale Samenwerking heeft vrijdag zijn Chinese ambtsgenoot Wang Yi ontmoet. Tijdens deze ontmoeting nodigde Bourita de Chinese president uit voor een staatsbezoek aan Marokko.

Nasser Bourita en Wang Yi bespraken de bilaterale betrekkingen en het Strategisch samenwerkingsovereenkomst dat door Koning Mohammed VI en de Chinese President Xi Jinping werd ondertekend. Er werd ook gesproken over het initiatief "Gordel en de weg" en regionale en internationale kwesties die belangrijk zijn voor beide landen.

Na zijn gesprek met de Chinese minister van Buitenlandse zaken verklaarde Nasser Bourita aan persagentschap MAP dat hij op vraag van Koning Mohammed VI de Chinese President opnieuw voor een staatsbezoek aan Marokko had uitgenodigd.

Sinds de ondertekening van het Strategisch samenwerkingsovereenkomst steeg het aantal Chinese toeristen in Marokko met 400 procent. Ook de Chinese investeringen in het koninkrijk namen met 80 procent toe en het handelsvolume met 20 procent. China is daarmee de derde partner van Marokko geworden. Volgend jaren vieren de twee landen de 60e verjaardag van hun diplomatieke betrekkingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team