Zoeken

Zagora van drinkwater voorzien "prioriteit" voor Marokkaanse regering

27 oktober 2017 - 14:30 - Marokko

©

Zagora van genoeg drinkwater voorzien is dé nieuwe prioriteit van de Marokkaanse regering. Volgens de staatsecretaris voor Water, Charafat Afailal, is de overheid druk bezig met het zoeken naar een definitieve oplossing.

Volgens Afailal gaat het om een provinciaal probleem en is het een gevolg van de schaarste van waterbronnen in het gebied. De bewindsvrouw verklaarde dat tijdens een vergadering met lokale verantwoordelijken en vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld in Zagora.

Afailal bevestigde dat de regio getroffen was door een "watercrisis" en stelde met alle betrokken partners samen een ​​passende oplossing voor het probleem te zoeken. Dankzij de spoedmaatregelen en projecten die werden of zullen worden uitgevoerd zal er vanaf de zomer van 2018 geen watertekort meer zijn.

De gouverneur van de provincie Zagora, Abdelghani Samoudi, was eveneens aanwezig op de vergadering. Hij verklaarde dat het watertekort in sommige gebieden "zeer verontrustend" was en merkte op dat er dringend middelen moesten worden ingezet om de waterinfrastructuur in de provincie te verbeteren en de inwoners van drinkwater te voorzien.

Tijdens de meeting gaven vertegenwoordigers van het staatsbureau voor water en elektriciteit ONEE en het Agentschap voor water van Souss-Massa-Draâ een overzicht van de situatie van waterbronnen in de provincie en de toekomstperspectieven.

Volgens Mhamed El Feskaoui, directeur van het Agentschap voor water van Souss-Massa-Draâ, heeft de provincie Zagora een belangrijke waterpotentieel geschat op ongeveer 400 miljoen kubieke meter, waarvan 300 miljoen kubieke meter oppervlaktewater en 100 miljoen kubieke meter grondwater. Deze waterreserves worden voornamelijk gebruikt voor de irrigatie van 30.000 hectare landbouwgrond, de drinkwatervoorziening van 307.000 inwoners en meer dan twintig toeristische faciliteiten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team