Zoeken

Onverwacht veel interesse voor in Marokko geproduceerde Citroën AMI

4 september 2020 - 14:10 - Economie

©

De Citroën AMI is een elektrische auto zonder rijbewijs van de Franse autofabrikant PSA die in de fabriek van de groep in Kenitra wordt geproduceerd.

Het voertuigje kost 6900 euro en boekt dankzij deze prijs veel succes. Ruim duizend bestellingen werden geplaatst. Volgens PSA werd 56 procent van de kopers aangetrokken door de lage prijs.

PSA plant de productie van 20.000 Citroën AMI per jaar. Vincent Cobée, CEO van Citroën, stelt dat het klein voertuig "een alternatief is voor het openbaar vervoer, en voor elektrische steps en scooters"

"We doelen op een omgeving waar het budget voor één persoon rond de 70 euro per maand ligt. Dat is de prijs van een Navigo-pas (abonnement voor het openbaar vervoer in Parijs) en de totale maandelijkse kosten van een scooter.", aldus Cobée.

"We hebben daarom een oplossing gevonden die ons geschikt leek: vier wielen, deuren, ramen, iets meer bescherming, twee plaatsen, veel binnenruimte, iets dat het mogelijk maakt om 90% van de stadsritten te maken. Volledig elektrisch. Volgens ons moet deze oplossing tussen de 20 en 50 euro per maand kosten na de eerste storting, of een aankoopwaarde van 6000 euro hebben ".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team