Zoeken

Indische moslima bedreigd na leiden gebed

1 februari 2018 - 20:40 - Wereld

©

Jamida Beevi heeft enkele dagen geleden besloten om het gebed te leiden in het dorpje Wandoor in Kerala, India. Ze wordt sindsdien met de dood bedreigd.

Jamida, 34-jarige moslima, is de voorzitster van de Khuran Sunnath Society, een organisatie die de Islam wil moderniseren op basis van de Koran.

Met haar besluit om het vrijdaggebed op 26 januari te leiden is de jonge vrouw de geschiedenis van India ingegaan als eerste vrouwelijke Imam. Een dertigtal mannen en vrouwen woonden het gebed bij.

"Veel berichten op social media stellen dat ik een kafir ben, een ongelovige", verklaarde de gescheiden moeder van twee kinderen. "Vorige week stuurde iemand me een afbeelding met mijn hoofd op een lijk. Ik zie het als een morbide waarschuwing die ik heel serieus moet nemen."

Jamida, jongste van 13 kinderen en dochter van een soldaat in het Indiase leger, weigert echter op te geven en "wil de weg vrijmaken voor andere moslima’s".

"In akkoord met de leden van de Islamitische vereniging die ik vertegenwoordig, wilden we, door mezelf toestemming te geven om het gebed voor de eerste keer te leiden, een krachtig boodschap sturen: dat de Islam vrouwen nooit heeft verboden om de rol van spirituele gids te vervullen. Ik ben niet bang voor de dood, ik ben bereid om te sterven.", aldus Jamida.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team