Zoeken

India wil 2 miljoen moslims verbannen

6 december 2019 - 10:09 - Wereld

©

De Indiase autoriteiten hebben een speciaal detentiecentrum laten bouwen voor twee miljoen Indiërs die hun nationaliteit hebben verloren. Het gaat in de meeste gevallen om moslims.

Vrijwilligers uit Assam hebben de strijd aangegaan om de slachtoffers te helpen aan een opsluiting te ontsnappen. "Zondag was een dag van paniek in meerdere delen van Assam. Mensen verkochte koeien, geiten en juwelen om voertuigen te huren en zich naar rechtbanken in steden op 300 of 400 kilometers te begeven. Maar door deze situatie zijn de transportprijzen sterk gestegen.", vertelt journalist Abhishek Saha.

In 2015 had d BJP-partij aan de macht in India de regels omtrent het register van burgerlijke stand gewijzigd waardoor alle burgers die niet kunnen bewijzen dat hun familie al in Assam leefde voor de creatie van Bangladesh in 1971, hun nationaliteit zouden verliezen.

De plaatselijke autoriteiten beloven nieuwe maatregelen in december. Experts zijn het erover eens dat deze maatregelen gericht zijn op de moslimminderheid in India en erop doelen het anti-moslim gevoel in het land te versterken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team