Zoeken

Marokko-Algerije: Imam-oorlog in Frankrijk

29 juni 2012 - 17:00 - Wereld

©

Algerije zal tijdens de maand Ramadan, een groot aantal Imams naar Franse moskeeën sturen die afhangen van de Grote moskee van Parijs. Deze moskeeën gerund door Algerijnen, ontsnappen op die manier aan de controle van de Franse Moslimraad voorgezeten door de Marokkaanse Mohammed Moussaoui.

De Algerijnse minister van Religieuze Zaken, Abdallah Ghoulam Allah, heeft deze week aangekondigd dat 120 Algerijnse Imams naar Frankrijk worden gestuurd om te officiëren tijdens de maand Ramadan, waar ze de moslimgemeenschap zullen adviseren en begeleiden.

Het feit dat Algerije 120 Imams naar Frankrijk stuurt, wordt door de Franse media aangezien als een oorlogsverklaring aan Marokko, dat jaarlijks ook Imams stuurt. In 2011 had Marokko 180 Imams naar Frankrijk gezonden, tegen slechts 76 voor Algerije.

Deze Imam-oorlog weerspiegelt de strijd tussen de twee landen, die beiden de macht willen hebben over Franse moslims van Afrikaanse afkomst.

De Marokkaans-Algerijnse strijd rond de Islam in Frankrijk stopt niet bij de religieuze begeleiding, maar betreft ook de financiering van de bouw van gebedshuizen.

Tijdens Ramadan 2012 gaat Marokko 61 Imams naar Italië sturen. Het aantal Imams voor Frankrijk, Nederland en België is nog niet gekend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team