Zoeken

Ramadan 2014: Marokko stuurt imams naar Europa en Amerika

23 mei 2014 - 22:56 - Marokkanen in het buitenland

©

Marokko gaat 220 imams en Koranreciteurs naar Europa en de Verenigde Staten sturen om Marokkanen tijdens de maand Ramadan bij te staan.

Deze geleerden werden onder meer gekozen op basis van hun kennis van de taal van het land waar ze naar toe worden gestuurd. Het doel is de communicatie te vergemakkelijken en dus een betere begeleiding van de Marokkaanse gemeenschap te garanderen.

Volgens Chouftv gaat Marokko Imams uitzenden naar Frankrijk, België, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Canada, Italië, de Verenigde Staten, Zweden, Denemarken en Gibraltar.

Marokko stuurt elk jaar honderden predikers naar de gastlanden van Marokkanen tijdens de maand Ramadan. Officieel is het om de radicalisering te vermijden van Marokkaanse onderdanen in het buitenland en de ’spirituele veiligheid’ te behouden van de ruim 4 miljoen Marokkanen in het buitenland.

Wat salarissen betreft, heeft het Marokkaanse ministerie van Islamzaken besloten om deze significant te verhogen. Een Imam die naar het buitenland wordt gestuurd, krijgt 1000 dirham per dag en gratis vliegtickets. Dat is dus een maandsalaris van ruim 30.000 dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team