Zoeken

Frankrijk laat bouw betwiste moskee toe

20 juni 2012 - 08:30 - Wereld

©

De bouw van de grote moskee van Marseille, in oktober vorig jaar stopgezet door de rechtbank als gevolg van onvoldoende parkeerplaatsen, werd dinsdag opnieuw toegelaten door het Administratief Hof van Beroep van Marseille, Frankrijk.

De lokale collectiviteiten hebben de bouw van 450 parkeerplaatsen nabij de moskee beloofd, om een oplossing te vinden aan de impasse waarin het project zich bevond.

Het religieus gebouw gelegen in het 15e arrondissement van Marseille, is het onderwerp van talrijke klachten van bewoners en handelaren, maar ook van het Franse extreem-rechts, die vrezen voor de levenskwaliteit in hun buurt.

Moskee Marseille Frankrijk

De NGO belast met de bouw van de moskee beschikt over een klein budget van 200.000 euro. De vereniging hoopt via donaties de 22 miljoen euro te verzamelen die nodig zijn voor de bouw van één van de grootste moskeeën van Frankrijk.

De moskee zal over een minaret beschikken van 25 meter hoog met een lichtsignaal om op te roepen tot het gebed. Ook zal het 7000 mensen kunnen ontvangen op 2500m² gebedsruimte en beschikken over een koranschool, een bibliotheek en een restaurant.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team