Zoeken

Imaan Hammam viert Arabische cultuur

10 augustus 2022 - 12:00 - Cultuur

©

De Nederlands-Marokkaanse Imaan Hammam showt de nieuwe collectie van ontwerpster Amina Muaddi. De lentecampagne 2022 van het schoenenmerk is een ode aan de Arabische cultuur.

De Arabische cultuur speelt de hoofdrol in de nieuwste lentecampagne 2022 van schoenenmerk Amina Muaddi. Het Marokkaans-Egyptische model Imaan Hammam is het gezicht van de nieuwe Drop 2/22-collectie waarvan de campagne volledig wordt geproduceerd in de Egyptische hoofdstad Caïro.

Lees ook: Nieuwe strijd voor topmodellen Imaan Hammam en Nora Attal

Imaan Hammam poseerde in verschillende looks naast een wit Arabisch volbloedpaard en op fijn geweven tapijten, zittend naast vrouwen en mannen in traditionele kledij en met juwelen versierde hoofdtooien. "Wat een reis en wat een team! Ik hou van jullie allemaal! Deze is voor onze mensen," schreef het model in een post op haar Instagram-account.

Ontwerper Amina Muaddi, die zelf een Roemeens-Jordaanse afkomst heeft, is ook blij met de campagne. "Ik wilde echt iets zinvols doen dat een ode zou zijn aan mijn Arabische erfenis, een viering van onze cultuur," vertelde Muaddi aan WWD magazine. Ze vond het belangrijk om te werken met creatieven die dat concept konden begrijpen en belichamen en koos daarom voor een bijna volledig Arabische crew.

Lees ook: Marokkaans topmodel Imaan Hammam poseert voor Moschino

Voor de campagne werkte ze samen met Dexter Navy, een Brits-Egyptische filmmaker en fotograaf die eerder heeft samengewerkt met Rami Malek, Virgil Abloh en Dior, model Imaan Hammam, die al voor merken heeft meegelopen zoals Givenchy en Moschino en Jahleel Weaver, vooral bekend als Rihanna’s stylist.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team