Zoeken

Ikea Marokko verlaagt prijzen met 30 procent

5 september 2016 - 20:04 - Economie

©

Ikea Marokko heeft een prijsverlaging van 30 procent aangekondigd op een groot deel van de nieuwe catalogus voor 2017. De meubelgigant had veel kritiek gekregen over de hoge prijzen die in Marokko worden gehanteerd.

De daling betreft producten uit de catalogus van 2016 die het meest werden verkocht. Dat liet Marcos Agudo, directeur van Ikea Marokko, tijdens een persconferentie weten. Volgens hem gaat het om « een commercieel beleid dat overal ter wereld door Ikea wordt toegepast ».

Bij de opening van Ikea in Casablanca was er enige ophef ontstaan over de prijzen die door de Zweedse groep worden gevraagd en die soms tot vier keer duurder zijn dan in landen zoals Frankrijk en Spanje.

In de nieuwe catalogus belooft Ikea ook 1200 nieuwe producten. Dat is ongeveer 15 procent van het totaal aantal producten die momenteel in Marokko worden verkocht. Zes maanden na de opening bezochten reeds meer dan een miljoen mensen de winkel in Casablanca. De groep verwacht tussen 1,3 en 2 miljoen klanten dit jaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team