Zoeken

Nieuws over sextortionzaak Hervé Renard

1 maart 2021 - 16:40 - Sport

©

De behandeling van de sextortionzaak waarvan Hervé Renard het slachtoffer is geworden, werd door de rechtbank van eerste aanleg in Oued Zem uitgesteld.

Op vraag van de advocaten van beide partijen heeft de rechtbank besloten om de behandeling van de zaak naar 4 maart uit te stellen. De advocaten willen deze uitstel benutten om hun defensie beter voor te bereiden.

Hervé Renard, voormalig bondscoach van Marokko, had aangifte gedaan van sextortion bij de Marokkaanse politie. Twee verdachten werden vorige week in Oued Zem gearresteerd. Ze deden zich voor als een jonge Libanese vrouw en filmden de Fransman in gênante situaties.

Eenmaal de beelden in handen vertelden de twee verdachten aan Renard dat hij in de val was gelopen en vroegen hem 100.000 dirham om de beelden niet te publiceren. De coach weigerde mee te werken en diende een klacht in. Beide verdachten werden in bewaring gesteld en aangeklaagd voor poging tot oplichting, chantage en het filmen van een persoon in een privéruimte zonder toestemming.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team