Zoeken

Heetch officieel toegestaan in Casablanca

7 december 2018 - 10:00 - Economie

©

Na een jaar onderhandelen heeft het taxiplatform Heetch eindelijk toestemming gekregen om in Casablanca te werken.

Deze toestemming getuigt volgens Heetch "van het vertrouwen van de autoriteiten in Casablanca" en "moedigt ons aan om onze inspanningen te verdubbelen om Marokkanen een vervoersaanbod te bieden dat hun verwachtingen waardig is en vervoersprofessionals een gunstige, humane en toekomstgerichte sociale omgeving garandeert.", aldus de CEO van Heetch voor Afrika, Patrick Pedersen.

Om in Casablanca te kunnen uitoefenen moest de aanvraag voldoen aan enkele eisen van de vertegenwoordigers van taxichauffeurs, in het bijzonder met betrekking tot de ziektekostenverzekering, kortingen op abonnementen en promotieaanbiedingen.

De nationale vakbond van taxi’s van de UMT reageerde eveneens verheugd op het nieuws. Het besluit is te danken aan "een samenwerking tussen Heetch en de vakbond om de werkomstandigheden van taxichauffeurs te verbeteren en de klanten een hoogwaardige service te bieden.", verklaarde Sadik Boujaera, adjunct secretaris-generaal van de vakbond.

Sinds de komst van Heetch werden door 4000 chauffeurs 750.000 ritjes verzorgd en 200.000 passagiers vervoerd. Het platform is ook aanwezig in Rabat en is van plan haar diensten in andere steden, waaronder Marrakech, te gaan aanbieden.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2019 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team