Zoeken

Hassan Bouhemou wint zaak tegen Franse magazine

25 november 2012 - 12:50 - Marokko

©

De rechtbank in Parijs heeft gelijk gegeven aan Hassan Bouhemou, baas van de koninklijke holding SNI, in een lasterzaak. De Franse magazine "Maghreb Confidentiel" en hoofdredacteur Maurice Botbol, werden veroordeeld voor publieke laster.

Op 12 mei publiceerde de magazine een artikel over Bouhemou, waarin uitspraken waren overgenomen van Peter Barker-Homek, voormalige verantwoordelijke bij Taqa, Emirati bedrijf gevestigd in Marokko. Daarin stond dat Hamad Al-Suwaidi, CEO van Taqa, hem had gevraagd jaarlijks 5 miljoen dirham aan Bouhemou te geven, om een muziekfestival te financieren. Daarmee hoopte Taqa toestemming te krijgen om de centrale van Jorf Lasfar uit te breiden.

Kort daarna ontkende Hassan Bouhemou enige betrokkenheid bij de financiering van het Mawazine muziekfestival. Maghreb Confidentiel werd door de rechtbank veroordeeld tot een symbolische euro schadevergoeding.

Hassan Bouhemou, even machtig als discreet, komt uit een zeer bescheiden familie. Zijn succes dankt hij aan vastberadenheid en zijn kennis van het bedrijfsleven. Aangeworven om de bedrijven van de Koning te reorganiseren, neemt Bouhemou sinds 2005 als grote beslissingen binnen de SNI.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team