Nieuwe halalbank vestigt zich in Marokko

12 mei 2016 - 12h03 - Laila A.

De Bahreinse bank « Al Baraka Banking Group » gaat zich in Marokko vestigen. De groep meldt enkel nog op de toestemming van de Marokkaanse autoriteiten te wachten.

Volgens persagentschap Reuters beschouwt Al Baraka de Marokkaanse markt als een dynamische markt met veel groeimogelijkheden.

Een woordvoerder van de bank verklaarde dat Al Baraka « de vestigingsprocedures aan het finaliseren » was en » hoopte « snel zijn diensten te kunnen aanbieden » in Marokko.

De bank toonde reeds in 2013 interesse in de Marokkaanse markt. De groep wenst er 100 miljoen dollar te investeren in islamitisch bankieren.

Tags : Bankwezen - Bahrein - Islam - Geloof - Halal - Islamitisch bankieren - Moslims

Lees meer

Vastgoed: Marokkanen kiezen steeds vaker voor islamitische banken

Islamitische of participatieve banken boeken succes in Marokko. Steeds meer Marokkanen kiezen voor deze banken voor de aankoop van vastgoed.

Spaanse groep SAISA vestigt zich in Marokko

De Spaanse groep Suministros Agropecuarios Internacionales SA (SAISA) heeft voor zijn eerste vestiging buiten Europa voor Marokko gekozen.

Leestips

Islam

Ramadan Nederland: meer kant-en-klaar, vegan en healthy

De ramadanmaand is weer aangebroken. Moslims wereldwijd vasten daarin van zonsopgang tot zonsondergang, maar ze delen ook voedzame en gezellige maaltijden.

Marokko heeft 200 moskeeën per jaar nodig

Minister Ahmed Toufiq van Habous en Islamitische Zaken, zei dinsdagavond dat Marokko een behoefte heeft van 200 moskeeën per jaar.

Nederlandse voetballegende Clarence Seedorf bekeert zich tot de Islam

Clarence Seedorf, Nederlandse voetballer en coach, heeft zich in Dubai, in de Verenigde Arabische Emiraten, tot de Islam bekeerd. Hij behoudt wel zijn voornaam.

Marokko: bijna 300 imams besmet met het coronavirus

Minister Ahmed Toufiq van Habous en Islamitische Zaken meldt aan het Huis van Afgevaardigden dat 287 imams in Marokko besmet zijn met het coronavirus. Het ministerie heeft daarom besloten om alle koranscholen te...

Adhan luidt voor het eerst in Amerikaanse moskee

De Al-Rahma moskee in het Amerikaanse Ohio heeft afgelopen zaterdag voor de eerste keer toestemming gekregen om de Adhan via luidsprekers uit te zenden.

Geloof

Godsdienstvrijheid staat ook in Marokko onder druk

Volgens het laatste rapport van de organisatie Aid to the Church in Need (ACN) is Marokko een van de landen in de wereld waar de godsdienstvrijheid onder druk staat.

Zuid-Korea: verzet tegen bouw moskee

Inwoners van het district Daehyeong-dong in de Zuid-Koreaanse stad Daegu verzetten zich tegen de bouw van een moskee, hoewel een rechtbank toestemming heeft verleend voor het gebedshuis.

Marokko strijdt om meisjes op school te houden

Het Openbaar Ministerie en het Marokkaanse ministerie van Onderwijs strijden samen tegen schooluitval. De procureur-generaal van de Koning bij het Hof van Cassatie, El Hassan Daki, heeft maandag in Tanger verklaard dat de twee instellingen een...

Brussel: godsdienstlessen afgeschaft in het gemeenschapsonderwijs?

In Brussel wil een groep parlementsleden van de meerderheid, godsdienst- en niet-confessionele zedenleerlessen facultatief maken in het gemeenschapsonderwijs, ten voordele van een uitbreiding van lessen filosofie en burgerschapseducatie, van één tot...

Marokkaanse christenen doen oproep aan regering Akhannouch

De Vereniging van Marokkaanse christenen heeft de nieuwe regering van Aziz Akhannouch opgeroepen om de organisatie van religieuze riten en culten in officiële kerken toe te staan.

Bahrein

Ongemak over onderscheiding voor Koning Mohammed VI

Het Friends of Sion Heritage Centre heeft zojuist de lijst gepubliceerd met 11 persoonlijkheden die dit jaar een onderscheiding krijgen. Er staan 5 Arabische leiders op de lijst, onder wie Koning Mohammed VI van Marokko. Het is niet duidelijk of de...

Marokko neemt deel aan viering Abraham-akkoorden

Marokko zal in de komende maanden in de Verenigde Arabische Emiraten of in Bahrein deelnemen aan de eerste verjaardag van de Abraham-akkoorden. Het koninkrijk heeft zijn betrekkingen met Israël in december 2020...

Marokko aanwezig op Israëlische top

Marokko heeft met verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten en Israël, een ontmoeting gehad over vrede en veiligheid in het Midden-Oosten. De ontmoeting vond plaats in Manama op maandag, enkele dagen voor het eerste bezoek van de Amerikaanse...

Israël wil gemengde Marokkaans-Israëlische bedrijven in Palestina oprichten

Nu de normalisatie van de betrekkingen tussen Marokko en Israël een feit is, hopen de twee landen joint ventures te ontwikkelen in Palestina, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten. Dat blijkt uit uitspraken van de Israëlische minister van Economie...

Normalisatie met Marokko stimuleert Israëlische wapenverkoop

De normalisatie van de diplomatieke betrekkingen tussen Israël en Marokko, de Verenigde Emiraten en Bahrein, heeft bijgedragen tot een toename van de Israëlische wapenverkoop.