Zoeken

Halal vlees Albert Heijn, Aldi en Jumbo met listeria besmet

8 oktober 2019 - 13:57 - Wereld

©

Eind vorig week werd met listeria besmet halal vlees uit de rekken gehaald bij Albert Heijn, Aldi, Jumbo, Sligro, Versunie en Bidfood in Nederland. Enkel Albert Heijn berichtte hier niet over en krijgt daarvoor flinke kritiek.

Volgens een woordvoerder van de winkelketen komt dat omdat de verantwoordelijkheid bij de leverancier ligt, niet bij Albert Heijn.

De vleeswaren komen van de fabriek Offerman. De Nederlandse voedselinspectie NVWA bevestigd dat de leverancier verantwoordelijk is voor de publieke melding. Maar winkels kunnen best hun klanten inlichten, ook al is dat niet verplicht.

Offerman riep alle vleeswaren terug, waaronder ook die van de merken Anur en Wahid, dat onder meer door Albert Heijn wordt verkocht. Ook in België werd voorverpakte halalvlees van het merk Wahid uit de rekken gehaald.

Een traceerbaarheidsonderzoek is aan de gang en zal waarschijnlijk leiden tot nog meer terugroepingen van vlees in België en Nederland. Drie mensen kwamen in de afgelopen twee jaar om door de listeriabacterie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team