Zoeken

Halal is dé nieuwe trend in Rusland

24 juli 2019 - 13:20 - Wereld

©

De wereld veroveren met halal-producten. Daar dromen steeds meer Russische producenten van.

Arslan Guizatoulline, Russische vleesproducent, besloot zich jaren geleden al te richten op halal vlees, een juiste keuze. Zijn fabriek in een buitenwijk van Moskou doet het uitstekend, ondanks de stagnatie van de Russische economie.

De zakenman vestigde zijn fabriek zeven jaar geleden in Chtchiolkovo. Hij merkte in de afgelopen jaren dat de concurrentie op de halalmarkt snel groeide. Zijn bedrijf met 35 medewerkers blijft echter één van de bekendste halalvleesproducenten. Hij startte zijn activiteit 20 jaar geleden en produceert nu anderhalve ton halal worsten per dag naast andere producten.

In Rusland is bijna 15 procent van de bevolking moslim. Maar Russische bedrijven willen vooral op de internationale halalmarkt scoren door hun producten te exporteren. Wereldwijd is de halalmarkt namelijk 1800 miljard euro waard.

In Rusland proberen ook steeds meer cosmeticabedrijven en hotelketens een halallabel te verkrijgen. Ruim 200 bedrijven hebben de label al. Deze wordt toegekend door de Raad van Moefti’s van Rusland.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team