Zoeken

Hajar Raissouni vertelt hoe ze vernam dat ze gratie had gekregen van Mohammed VI

7 januari 2020 - 19:30 - Marokko

©

Hajar Raissouni, de Marokkaanse journaliste die enkele weken geleden tot een gevangenisstraf was veroordeeld voor seks buiten het huwelijk en illegale abortus, heeft over de koninklijke gratie die haar werd verleend gesproken.

De jonge vrouw, die intussen getrouwd is, vertelde op Facebook over het moment waarop ze vernam dat Koning Mohammed VI haar had gepardonneerd.

"Het was 17:30 uur. Ik was aan het lezen terwijl de andere gevangenen, moe na een dag van bezoeken, een serie op 2M keken. Plots hoorde ik een van de vrouwen me roepen vanuit de cel ernaast. Ik had geen zin om te antwoorden. Ik sprak trouwens nooit met gevangenen door de tralies omdat dat verboden was. Ze vertelde me toen dat de Koning me gratie had verleend.", aldus Raissouni.

De journaliste dacht dat het om een slechte grap ging en antwoordde niet. "Ik geloofde haar niet. Ze vroeg me om naar Medi1 TV te kijken waar de informatie net bekend was gemaakt. Toen ik de zender opzette zag ik een programma waarin een eerbetoon werd gebracht aan Raissouni, een gynaecologe. Ik ging toen terug zitten, denkend dat het een fout was".

Maar enkele minuten later heerste er plots enige chaos in de cel. "Enkele minuten later begonnen de gevangenen te roepen en me te feliciteren. Ik begreep er niets van. De zender kondigde uiteindelijk aan dat ik gratie had gekregen, net zoals mijn verloofde en de medische staf.", aldus de journaliste.

Hajar Raissouni en haar Soedanese verloofde, met wie ze nu getrouwd is, waren tot een jaar gevangenisstraf en een boete van 500 dirham veroordeeld. De arts die de abortus verrichte was tot twee jaar celstraf veroordeeld en zijn secretaresse tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van acht maanden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team