Zoeken

Guerguerat: Palestijnse ambassade in Algerije reageert

19 november 2020 - 21:00 - Wereld

©

De Palestijnse ambassade in Algerije weerlegt de aantijgingen van de Algerijnse krant Al Wassat. De krant heeft onjuiste opmerkingen toegeschreven aan de Palestijnse ambassadeur, met een hevige controverse tot gevolg.

De Palestijnse ambassade in Algerije heeft in een verklaring op maandag 16 november haar verontwaardiging uitgesproken over de publicatie met valse verklaringen.

In de publicatie beweerde de Algerijnse krant Al Wassat dat "de Palestijnse ambassadeur in Algerije de verklaringen van de Palestijnse ambassadeur in Marokko afwijst". Volgens de ambassade is dit een poging tot beïnvloeding van de publieke opinie, want "de verklaringen van de ambassadeur zijn vastgelegd en helder".

De Palestijnse ambassadeur in Algiers gaf een interview aan Algerijnse media, waarin hij reageerde op de steun van de Palestijnse ambassade in Marokko voor de operatie van de Royal Armed Forces in Guerguerat.

Volgens de krant verklaarde de ambassadeur dat "de positie van de Palestijnse ambassade in Marokko niet dezelfde is als die van de Palestijnse staat" en dat "Palestina pleit voor een oplossing van het probleem binnen het kader van de Verenigde Naties, door de versnelling van het proces voor een referendum waarmee de Saharaanse bevolking zelf over haar lot kan beschikken."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team