Zoeken

Groene energie: Duitse pers vol lof over Marokko

14 mei 2020 - 14:40 - Economie

©

De inspanningen van Marokko voor herbruikbare energieën werden enkele dagen geleden in de Duitse pers geprezen. Het plan van het koninkrijk voor groene energie wordt zelfs als "een van de meest ambitieuze energetische projecten in de wereld" beschouwd.

Marokko begon in 2009 in groene energie te investeren om aan de steeds groeiende vraag naar elektriciteit te kunnen voldoen. In 2016 haalde het koninkrijk al één derde van zijn energieverbruik uit hernieuwbare energiebronnen. Eind dit jaar zal dit aantal naar verwachting 42 procent bereiken.

Die Welt schrijft dat het beleid van Marokko zijn vruchten afwerpt en dat in 2030 maar liefst 52 procent van het energieverbruik van het koninkrijk uit duurzame energie zal bestaan, wat "een grote stap vooruit is voor Marokko".

Het koninkrijk wil het gebruik van energie afkomstig van de zonnecentrale Noor in Ouarzazate, grootste zonnecentrale ter wereld, blijven verbeteren om de onafhankelijkheid van het koninkrijk te waarborgen. "Deze zonnecentrale en andere centrales, maar ook windparken en dammen, moeten over tien jaar een groot deel van het energieverbruik van Marokko garanderen, maar ook elektriciteit leveren aan Europa.", schrijft het blad.

Marokko streeft ernaar de eerste leverancier van groene energie van de Europese Unie te worden. Het koninkrijk levert reeds elektriciteit aan Europa. Duitsland en meerdere andere Europese landen hebben vorig jaar onderhandelingen gestart met Rabat voor de levering van groene herbruikbare energie. Marokko plant daarvoor de aanleg van meerdere nieuwe zonnecentrales en windmolenparken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team