Zoeken

Kaddour Terhzaz vertelt over zijn hechtenis

6 maart 2011 - 14:55 - Marokko

©

In een interview met de krant Akhbar Al Yaoum, verklaart Kaddour Terhzaz, de voormalige nummer twee bij de Marokkaanse luchtmacht, die woensdag gratie kreeg, dat hij slachtoffer was van een samenzwering.

Kaddour Terhzaz (73) werd veroordeeld in 2008 tot 12 jaar effectieve gevangenis, wegens "het ondermijnen van de externe veiligheid van de Staat". De gepensioneerde kolonel zegt een brief te hebben gestuurd aan Koning Mohammed VI, om hem te herinneren aan een belofte gemaakt door wijlen Koning Hassan II, betreffende de verbetering van de levenskwaliteit van de piloten, die vrijgelaten werden nadat ze 25 jaar lang gevangen gehouden werden door de Polisario.

Koning Mohammed VI gaf gratie aan Kaddour Therzaz, deze kwam woensdag vrij, na twee jaar en drie maanden gevangenis en een langdurige strijd gevoerd door zijn dochter Sonja in Marokko en het buitenland.

De voormalige kolonel zegt dat hij nooit begrepen heeft waarom hij was gearresteerd of hoe deze tegenspoed zou eindigen. "Vandaag ben ik vrij ben, dit is het allerbelangrijkste", voegt Terhzaz met een vleugje bitterheid hieraan toe; de beslissing om hem vrij te laten bewijst dat het systeem begint rijp te worden, meent hij.

Kaddour Terhzaz concludeert dat het belangrijkste is om dingen te analyseren vanuit een zeer brede hoek. Wat er gedaan werd was een fout. Iedereen moet Marokko verdedigen en proberen om oplossingen te vinden voor problemen waarmee het land te kampen heeft.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team