Zoeken

Google verandert landgrenzen om Marokkanen te plezieren

17 februari 2020 - 18:50 - Marokko

©

Google heeft enkele veranderingen ingevoerd die veel Marokkanen blij zullen maken. Gebruikers van Google Maps zullen naargelang het land waar ze zich bevinden, andere landgrenzen zien.

Marokkanen die Google Maps bezoeken zien sinds enkele dagen dat de Sahara tot Marokko behoort. Wel staat er nog "westelijke Sahara" en niet "Marokkaanse Sahara".

Omstreden landgrenzen over de hele wereld veranderen afhankelijk van het land waarin men zich bevind. De lijn tussen Marokko en de Sahara verdwijnt dus voor mensen die vanuit Marokko Google Maps bezoeken.

Ethan Russell, directeur productbeheer voor Google Maps, bevestigt de veranderingen. "Ons doel is altijd om de meest uitgebreide en nauwkeurige kaart te bieden. We blijven neutraal over kwesties van betwiste regio’s en grenzen, en doen er alles aan om het geschil objectief in onze kaarten weer te geven met een grijze stippellijn. In landen waar we lokale versies van Google Maps hebben, volgen we de lokale wetgeving bij het weergeven van namen en randen.", zegt hij aan de Washington Post.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team