Zoeken

Goede manieren: Marokko in wereld top 3

20 september 2023 - 10:00 - Marokko

©

Marokko behoort tot de top 3 van landen waar een overweldigende meerderheid van de volwassenen vindt dat het uiterst belangrijk is dat kinderen goede manieren leren. Dit blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door een Britse school.

Het King’s College in Londen heeft de resultaten van een onderzoek naar goede manieren, gehoorzaamheid en onbaatzuchtigheid van kinderen gepubliceerd. Het onderzoek werd uitgevoerd als onderdeel van de World Values Survey (WVS), een van de meest belangrijke en meest gebruikte academische sociale enquêtes ter wereld. Het onderzoek, getiteld "Parenting priorities: international attitudes towards raising children", hield rekening met de meest recente gegevenssets van 24 landen, verzameld in de laatste editie van de World Values Survey, die liep van 2017 tot 2022.

Lees ook: Marokkanen voorstander "pedagogische tik" in opvoeding kinderen

Uit het onderzoek blijkt dat Egypte bovenaan de lijst staat als het gaat om goede manieren. 96% van de ondervraagde volwassenen stelt dat goede manieren een ouderlijke prioriteit zouden moeten zijn. Egypte wordt gevolgd door Nigeria (89%). Met 88% maakt Marokko de top 3 compleet van landen waar volwassenen vinden dat het erg belangrijk is dat kinderen goede manieren leren. Het Verenigd Koninkrijk staat op de zesde plaats. 85% van de ondervraagde volwassenen gaf aan dat goede manieren essentieel zijn. Amerikanen zijn het minst geneigd om zich zorgen te maken over de goede manieren van kinderen, met 52% vergeleken met 76% in 1990.

Lees ook: Frankrijk stuurt 14-jarige naar Marokko voor heropvoeding

Wat kindergehoorzaamheid betreft, staat Nigeria bovenaan de lijst met 58%. Mexico en Egypte volgen respectievelijk met 57% en 56%. De Verenigde Staten bevinden zich in de onderste helft van de ranglijst met 21%, ver achter Japan dat het minst belang hecht aan gehoorzaamheid. Slechts 3% van de Japanse volwassenen vindt dat dit een zeer belangrijke kwaliteit voor kinderen is. Sinds 1990 hechten veel westerse landen minder belang aan gehoorzaamheid. "Bijvoorbeeld, in de Verenigde Staten en Australië is het percentage van het publiek dat deze kwaliteit bijzonder belangrijk vindt, gehalveerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team