Zoeken

Gladiator 2 wordt in Marokko opgenomen

11 november 2022 - 13:00 - Cultuur

©

De opnames voor de film Gladiator 2 beginnen binnenkort in Ouarzazate. Het productieteam, dat zich reeds in Marokko bevindt, is onderhandelingen begonnen met Atlas Studios.

Er zijn onderhandelingen gaande met Atlas Studios voor de sets die zullen dienen als locaties voor verschillende scènes van Gladiator. Ontwerper Arthur Max is verantwoordelijk voor de inrichting van de meeste filmsets van de Britse regisseur Ridley Scott. "Hij heeft gevraagd om de set van Jeruzalem, nu eigendom van Atlas Studios, te hergebruiken in Gladiator 2," vertelde een lid van het productieteam aan Le360.

Lees ook: Marokko bij beste filmlocaties ter wereld

"Het team onderhandelt momenteel, omdat de voorgestelde prijs iets te hoog wordt geacht. Ridley Scott liet zijn eigen decorontwerper de set ontwerpen en dus verwachtten ze enige ’vriendelijkheid’," legde hij uit. Tot nu toe heeft de Britse regisseur nog geen synopsis van de film vrijgegeven.

Lees ook: Ait Ben Haddou mythisch dankzij "Game of thrones"

Gladiator kwam voor het eerst uit in 2000 en is één van de grootste box office hits in de filmgeschiedenis, samen met Spartacus en Ben-Hur. De film won vijf Oscars, waaronder Beste Film en Beste Acteur in een hoofdrol.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team