Zoeken

Grote interesse van Europese clubs voor talenten van Marokkaanse voetbalacademie

7 mei 2021 - 19:00 - Sport

©

De Mohammed VI voetbalacademie levert getalenteerde jonge Marokkaanse voetballers af. Dit heeft de interesse gewekt van voornamelijk Spaanse en Franse voetbalclubs die de jonge talenten in willen lijven.

Volgens de website Foot Mercato willen grote clubs deze zomer hun slag slaan in het rekruteren van de pupillen die de opleiding van de Mohammed VI Academie hebben doorlopen. Enkele grote namen die in het verleden hun opleiding hebben genoten in de Marokkaanse voetbalschool zijn Youssef En Nesyri (Sevilla), Nayef Aguerd (Rennes) en Hamza Mendyl (Schalke 04). Het is de verwachting dat er ook dit jaar weer verschillende jonge Marokkaanse spelers Marokko zullen verlaten om te gaan spelen voor Europese clubs.

De 19-jarige buitenspeler Tawfik Bentayeb staat in de belangstelling van verschillende Ligue 1- en Ligue 2-clubs in Frankrijk. Hij viel vooral op door zijn goede prestaties bij het Marokkaanse nationale team op het toernooi voor de Afrika Cup onder-17 in 2019. In totaal scoorde hij 5 doelpunten. Hij werd ook herhaaldelijk uitgeroepen tot beste speler van de wedstrijd. De League 1 clubs Angers SCO en FC Lorient willen Bentayeb vastleggen voor volgend seizoen. Ze hebben al meerdere malen contact opgenomen met de Mohammed VI Academie en willen een bezoek brengen aan Marokko. Uit de Franse tweede divisie, de League 2, is er interesse van de club Sochaux om het talent in te lijven. Maar ook in eigen land wordt Bentayeb door clubs begeerd. Raja Casablanca zou al in onderhandeling zijn met de jonge Marokkaan.

De 18-jarige Anas Nanah kreeg vorig jaar nog geen contract aangeboden van Olympique Marseille, ondanks het feit dat hij uitstekende resultaten had behaald tijdens een trainingsstage van de club. Omdat hij nog geen 18 jaar oud was kon de Franse club hem toen niet inlijven. In het huidige seizoen heeft de voormalige trainer van Olympique Marseille, André Villas-Boas, aan het management van de club gevraagd of er niet toch een mogelijkheid was om Nanah bij de selectie te halen. Ook na het vertrek van de Portugese coach heeft de club kenbaar gemaakt dat ze nog steeds interesse hebben in het Marokkaanse talent.

Andere jeugdspelers van de Mohammed VI Academie die Marokko waarschijnlijk deze zomer zullen verlaten zijn Mohammed Amine Essahel, Omar Sadik en Mohamed Jaouab.

Bladna.nl