Zoeken

Rechter weigert opnieuw vrijlating Ali Dinia

16 oktober 2014 - 15:04 - Marokko

©

De rechtbank van Benslimane heeft opnieuw geweigerd om de 78-jarige Ali Dinia vrij te laten. De oude man wordt verantwoordelijk gehouden voor de dood van een jonge vrouw in een verkeersongeluk waarvan hij zelf het slachtoffer is.

Ondanks de steun van het Openbaar ministerie, zijn leeftijd en gezondheidsproblemen, heeft de rechter besloten om Ali Dinia in de gevangenis te houden.

Ali Dinia reed op 15 augustus samen met zijn vrouw en kleinkinderen op de snelweg Casablanca-Rabat in de richting van Tanger, toen een vrachtwagen op de derde rijstrook op zijn auto inreed. Ali verloor de controle over zijn auto, die aan de andere kant van de snelweg belandde. Meerdere voertuigen knalden tegen zijn auto. Een 23-jarige vrouw kwam daarbij om het leven.

Getuigen vertelden toen aan de politie dat de vrachtwagen het ongeval had veroorzaakt. De vrachtwagenchauffeur pleegde vluchtmisdrijf. Hij werd kort na het ongeval echter gearresteerd maar kwam op 2 september alweer vrij. Ali Dinia daarentegen werd op 26 augustus gearresteerd toen hij het ziekenhuis verliet, en zit sindsdien in de gevangenis in Benslimane.

Een nieuwe zitting staat komend weekend gepland volgens de advocaat van de familie Dinia. Hij vraagt dat het onderzoek wordt afgerond en dat de politieagent die de vrachtwagenchauffeur heeft aangehouden en een anonieme getuige die de hulpdiensten had gebeld, worden gehoord. Ook de vrouw van Ali Dinia, die met hem in de auto zat tijdens het ongeval, wil de advocaat laten getuigen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team